Poszłam na łatwiznę - kupiłam ciasto francuskie, pokroiłam, nałożyłam marmoladę, potem do piekarnika i po 15 minutach ciastka były gotowe :) Jak szybko się pojawiły, tak szybko zniknęły :)
Składniki:
gotowe ciasto francuskie
marmolada różana
Sposób przygotowania:
1. Ciasto rozkładamy, kroimy radełkiem lub nożem dowolne kształty - u mnie prostokąty.
2. Piekarnik rozgrzewamy do 200-220 st. C.
3. Na każdy wycięty prostokąt ciasta nakładamy marmoladę. Ciastka układamy w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 15-20 minut do zrumienienia się ciasteczek.
Smacznego!!!
Nie dziwię się, że zniknęły. Też lubię ciasto francuskie. :)
OdpowiedzUsuńMam słabość do marmolady różanej :)
OdpowiedzUsuńA ja właśnie zjadłam , ale z jabłuszkiem, było pyszne.
OdpowiedzUsuńI to są najlepsze szybkie ciasteczka,często kupuję ciasto francuskie w Lidlu i robię z dżemem malinowym:)
OdpowiedzUsuńMoja babcia często robiła takie ciasteczka :) Pycha!
OdpowiedzUsuńWitaj,
OdpowiedzUsuńNominowałam Twój blog do zabawy Liebster Blog
Po więcej informacji zapraszam do mnie:
http://czucherkowo.blogspot.com/2012/11/07-pierwsze-wyroznienie-liebster-blog.html
Pozdrawiam serdecznie i życzę miłej zabawy :)