12 lutego 2021

Jajecznica ze szpinakiem i papryczką peperoni

 Jajka to mój ulubiony składnik śniadania. Tym razem zrobiłam jajecznicę w towarzystwie zielonych warzyw.

Składniki:

  • 2 jajka
  • garść świeżego szpinaku
  • łyżka posiekanego szczypiorku lub zielonej cebulki
  • 1-2 papryczki peperoni (konserwowe)
  • sól, odrobina oleju

Sposób wykonania:

1. Na patelni rozgrzać olej, dodać szpinak i pokrojone papryczki, smażyć, aż szpinak się skurczy. 

2. Wbić jajka, dodać soli, zieloną cebulkę i mieszając nie za często smażyć do uzyskania pożądanej konsystencji.

Smacznego!



3 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!