4 października 2012
Kanie w cieście naleśnikowym
Składniki:
kapelusze kani
1 jajko
pół szklanki mleka
3-5 łyżek mąki
sól, pieprz
majeranek
olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Kapelusze kani solimy i pieprzymy - najlepiej od strony blaszek. Jeśli są za duże to dzielimy na mniejsze kawałki.
2. Robimy gęste ciasto naleśnikowe z dodatkiem majeranku.
3. Kanie obtaczamy w cieście i smażymy na oleju do zrumienienia.
Kanie tak przyrządzone są naprawdę pyszne.
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
U mnie kanie były przed wczoraj no podwieczorek:)
OdpowiedzUsuńZ pobliskiego lasu:)
Uwielbiam kanie, ja najczęściej robię w panierce tak jak schabowe, niebo w gębie :-)
OdpowiedzUsuńMój dziadek często robi kanie:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam!
OdpowiedzUsuń