kapelusze kani 1 jajko pół szklanki mleka 3-5 łyżek mąki sól, pieprz majeranek olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Kapelusze kani solimy i pieprzymy - najlepiej od strony blaszek. Jeśli są za duże to dzielimy na mniejsze kawałki. 2. Robimy gęste ciasto naleśnikowe z dodatkiem majeranku. 3. Kanie obtaczamy w cieście i smażymy na oleju do zrumienienia.
Dziękuję za odwiedziny i komentarz. Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!
U mnie kanie były przed wczoraj no podwieczorek:)
OdpowiedzUsuńZ pobliskiego lasu:)
Uwielbiam kanie, ja najczęściej robię w panierce tak jak schabowe, niebo w gębie :-)
OdpowiedzUsuńMój dziadek często robi kanie:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam!
OdpowiedzUsuń