Raz na jakiś czas podaję takie właśnie ziemniaki do obiadu. Najlepiej sprawdzają się z różnego rodzaju pieczonym drobiem i chrupiącą surówką.
Składniki:
kilka ziemniaków
przyprawa do ziemniaków
olej
odrobina soli
Sposób przygotowania:
1. Ziemniaki obieramy, myjemy, osuszamy. Kroimy na plasterki mniej więcej na 0,5 cm grubości. Do krojenia użyłam specjalnej karbowanej blaszki.
2. Ziemniaki posypujemy odrobiną soli i przyprawą do ziemniaków.
3. Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy na nim plastry ziemniaków, odwracamy co jakiś czas, ściągamy dopiero wtedy, gdy są zarumienione i usmażone.
Smacznego!
mmm, wyglądają pysznie:)
OdpowiedzUsuńi takie właśnie są - pyszne!
UsuńDobrze przyprawione, ciepłe ziemniaczki:)
OdpowiedzUsuń