Pyszna surówka obiadowa pasująca przede wszystkim do wszelkich rodzajów mięs. Jak widać na poniżej załączonym zdjęciu, podałam ją do ziemniaków i kotletów z kapustą. Przepis znalazłam na blogu Fabryka Przepisów.
Składniki:
4 marchewki
1 cebula
1 jabłko
ok 2 łyżek jogurtu naturalnego lub śmietany 18%
ok 2 łyżek majonezu
1-2 łyżeczki tartego chrzanu
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
1. Obieramy warzywa i jabłko. Cebulę drobno siekamy, a jabłko i marchew ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
2. Dodajemy chrzan, majonez, jogurt lub śmietanę, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy.
3. Przed podaniem odkładamy na godzinę, by smaki się przegryzły.
Smacznego :)
Surówki to nieodzowny element każdego udanego obiadku. Pyszna propozycja ;)
OdpowiedzUsuńdomownicy u nas bardzo taką lubią.
OdpowiedzUsuń