Składniki:
50 dag mielonego mięsa
50 dag białej kapusty
1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
2 jajka
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
1. Kapustę poszatkować, nasolić, wygnieść w rękach i odstawić na kilka minut. Gdy puści sok, odcisnąć ją.
2. Kapustę wymieszać z mięsem mielonym, doprawić solą i pieprzem, dodać mąkę ziemniaczaną i starannie wszystko połączyć.
3. Z masy formować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej, smażyć na oleju. Przełożyć do rondelka, wlać niewielką ilość gorącej wody i dusić chwilę. Wyciągnąć kotleciki. Na wywarze można osobno przygotować sos pomidorowy do kotlecików. Podawałam kotlety mocno zrumienione na oleju. Takie bardzo mi smakowały.
50 dag mielonego mięsa
50 dag białej kapusty
1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
2 jajka
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
1. Kapustę poszatkować, nasolić, wygnieść w rękach i odstawić na kilka minut. Gdy puści sok, odcisnąć ją.
2. Kapustę wymieszać z mięsem mielonym, doprawić solą i pieprzem, dodać mąkę ziemniaczaną i starannie wszystko połączyć.
3. Z masy formować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej, smażyć na oleju. Przełożyć do rondelka, wlać niewielką ilość gorącej wody i dusić chwilę. Wyciągnąć kotleciki. Na wywarze można osobno przygotować sos pomidorowy do kotlecików. Podawałam kotlety mocno zrumienione na oleju. Takie bardzo mi smakowały.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!