Pyszne kotlety drobiowe z farszem jajecznym. Przepis pochodzi z miesięcznika Przyślij przepis nr 46 (9/2011). Gorąco polecam!
Składniki:
2 pojedyncze filety z kurczaka
2 gotowane jajka
2 łyżeczki musztardy
1 łyżka siekanej natki pietruszki
sól
pieprz
Do panierowania:
1 surowe jajko
bułka tarta
mąka
mleko
Sposób przygotowania:
1. Mięso myjemy, osuszamy, i rozbijamy. Każdą pierś kroimy na dwie części.
2. Przygotowujemy farsz: jajka ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy musztardę, pieprz, sól i natkę. Dokładnie mieszamy.
3. Na filety nakładamy farsz. Zwijamy i panierujemy w mące, jajku rozmieszanym z mlekiem i bułce tartej.
4. Smażymy na rumiano. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
2 łyżeczki musztardy
1 łyżka siekanej natki pietruszki
sól
pieprz
Do panierowania:
1 surowe jajko
bułka tarta
mąka
mleko
Sposób przygotowania:
1. Mięso myjemy, osuszamy, i rozbijamy. Każdą pierś kroimy na dwie części.
2. Przygotowujemy farsz: jajka ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy musztardę, pieprz, sól i natkę. Dokładnie mieszamy.
3. Na filety nakładamy farsz. Zwijamy i panierujemy w mące, jajku rozmieszanym z mlekiem i bułce tartej.
4. Smażymy na rumiano. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
SMACZNEGO :)
Wyglądają bardzo apetycznie:)Fajne urozmaicenie:)
OdpowiedzUsuńSuper! Zapisałam do zrobienia:)
OdpowiedzUsuńPozdrowienia!
to musi być super! wygląda smakowicie
OdpowiedzUsuńhttp://wszystkoogotowaniuks.blogspot.com
a co mają do królowej Bony? bo ona to raczej z jarzynami kojarzy się??
OdpowiedzUsuńBeato - Kotlety mają tyle do królowej Bony co nasze pierogi ruskie do Rosji, a barszcz ukraiński do Ukrainy :) po prostu taka nazwa :)
OdpowiedzUsuńWygląda Super;D
OdpowiedzUsuńNapewno wyprubuje
OdpowiedzUsuń