13 grudnia 2011

Kotlety królowej Bony

Pyszne kotlety drobiowe z farszem jajecznym. Przepis pochodzi z miesięcznika Przyślij przepis nr 46 (9/2011). Gorąco polecam!


Składniki:

2 pojedyncze filety z kurczaka
2 gotowane jajka
2 łyżeczki musztardy
1 łyżka siekanej natki pietruszki
sól
pieprz 

Do panierowania: 
1 surowe jajko
bułka tarta
mąka
mleko

Sposób przygotowania:

1. Mięso myjemy, osuszamy, i rozbijamy. Każdą pierś kroimy na dwie części.
2. Przygotowujemy farsz: jajka ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy musztardę, pieprz, sól i natkę. Dokładnie mieszamy.
3. Na filety nakładamy farsz. Zwijamy i panierujemy w mące, jajku rozmieszanym z mlekiem i bułce tartej.
4. Smażymy na rumiano. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

SMACZNEGO :)

6 komentarzy:

  1. Wyglądają bardzo apetycznie:)Fajne urozmaicenie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Super! Zapisałam do zrobienia:)
    Pozdrowienia!

    OdpowiedzUsuń
  3. to musi być super! wygląda smakowicie

    http://wszystkoogotowaniuks.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  4. a co mają do królowej Bony? bo ona to raczej z jarzynami kojarzy się??

    OdpowiedzUsuń
  5. Beato - Kotlety mają tyle do królowej Bony co nasze pierogi ruskie do Rosji, a barszcz ukraiński do Ukrainy :) po prostu taka nazwa :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!