1 grudnia 2011

Sałatka pieczarkowo-paprykowa z szynką

Bardzo szybka sałatka do zrobienia. Wystarczy, że ktoś ma w spiżarce sałatkę pieczarkowo-paprykową w słoikach :)


Składniki:

1 słoik sałatki pieczarkowo-paprykowej (jeśli ktoś nie posiada to należy zastąpić ją marynowanymi pieczarkami i papryką konserwową)
20 dag szynki drobiowej 
4 jajka 
1 puszka kukurydzy
majonez 
musztarda
sól, pieprz

Sposób przygotowania:

1. Sałatkę zostawić na sicie, by dobrze odsączyła się z zalewy. Wrzucić do miski. Dodać pokrojoną w kostkę szynkę.
2. Ugotować i ostudzić jajka. Obrać, pokroić w kostkę i dodać do sałatki.
3. Kukurydzę odsączyć z zalewy i dodać do sałatki.
4. Dodać majonez, musztardę, sól i pieprz. Wszystko starannie wymieszać.


SMACZNEGO :)

3 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!