20 grudnia 2011

Barszcz czerwony na wywarze grzybowym

Na wigilijnym stole nie może zabraknąć tego właśnie barszczu. Zdjęcie niestety nie jest najlepsze, a niestety mam tylko jedno :( Polecam ten barszczyk serdecznie :)


Składniki:

suszone grzyby leśne - 2-3 duże garści
2-3 duże buraki
cebula
ocet
ziele angielskie
czosnek
liść laurowy
sól

Sposób przygotowania:

1. Grzyby ugotować w wodzie.
2. Buraki obrać, zetrzeć na tarce, zalać wrzątkiem na 10 minut. Odcedzić wywar od buraków.
3.Zagotować 2 litry wody z przyprawami i cebulą. Następnie dodać wywar z grzybów, a na koniec wywar z buraków. Dodać do smaku ocet, ewentualnie doprawić.


SMACZNEGO :)

1 komentarz:

  1. pysznie się zapowiada :)

    http://wszystkoogotowaniuks.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!