Tego sosu chyba nie trzeba przedstawiać. Bardzo go lubię choć robię rzadko z uwagi na męża, który nie przepada za grzybami. Ale czasem jak mnie najdzie ochota przygotowuję sobie porcję w sam raz dla siebie :)
Składniki:
20 dag pieczarek
pół cebuli
1 kostka drobiowa (można pominąć)
1 łyżka margaryny
pieprz, sól
2 szklanki wody
1,5 łyżki mąki
3 łyżki śmietany 18 %
pół szklanki zimnej wody
Sposób przygotowania:
1. Pieczarki obieramy, kroimy na talarki.
2. Pieczarki podsmażyć na margarynie w rondelku aż odparuje z nich woda. Dodajemy posiekaną cebulkę i chwilę razem dusimy. Podlewamy wodą, wrzucamy kostkę rosołową i gotujemy.
3. Gdy pieczarki zmiękną przygotowujemy sos do zagęszczenia. W osobnej misce mieszamy śmietanę, mąkę i pół szklanki zimnej wody. Całość przelewamy do pieczarek i mieszamy by nie porobiły się grudki. Doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą. Całość doprowadzić do wrzenia. Podajemy jako dodatek do ziemniaków, kasz, makaronów i mięs.
taki sosik byłby idealny do kluseczek śląskich lub do kotletów ziemniaczanych... mmm Pycha!
OdpowiedzUsuńMMM...sosik pyszny naprawde super przepis.polecam
OdpowiedzUsuńFajnie, że Ci smakował :) Dziękuję za miły komentarz!!!
UsuńSUPER SUPER SUPER!Naprawde polecam!
Usuńpolecam
UsuńPyszny ;)
Usuńwczoraj zrobiłem sosik według tego przepisu i wyszedł fantastyczny,polecam gorąco wszystkim,niebo w gębie;)
OdpowiedzUsuńNa zdrowie :) Cieszę się, że sos smakował :)
UsuńNajlepszy sos grzybowy jaki kiedykolwiek jadłem;) troszeczke zmodyfikowałem dodajac 2 kostki rosołowe i wiecej grzybków tak na oko. Oczywiscie wyeliminowałem z tego tłuszczyk zamiast margaryny troszeczke wody staram sie jak najmniej tłuszczów jadać ;)
OdpowiedzUsuńDarek
Super Darek!!! Podobają mi się Twoje modyfikacje :)
UsuńGenialny! Dziękuję:)
UsuńRewelacyjny! Najlepszy z najlepszych! Niektorych nawet smak pieczarek zmyla- mysla ze to dzikie lesne grzyby! Dziekuje za przepis
UsuńProszę bardzo :)
Usuńa gdzie pietruszka
OdpowiedzUsuńA my jadamy bez pietruszki :)
UsuńA mozna z pietruszką
UsuńA czemu nie? Oczywiście, że można! Zieleń natki będzie się ładnie komponować!
UsuńMmmm...pyszny:) Bardzo delikatny i smaczny. Przepis godny polecenia:)
OdpowiedzUsuńDziękuję za miły komentarz!
UsuńWłaśnie się dusi.... Powinien być super. Pozdrawiam panią Anię.
OdpowiedzUsuńPrzymusowy kucharz (bo żona w szpitalu).
AD
Smacznego drogi AD! Podziwiam za gotowanie o tej późnej porze, ach i tylko pozazdrościć Pana żonie takiego Męża, mój niestety nie garnie się do kuchni. Życzę zdrówka dla żonki i również pozdrawiam :)
Usuńsuper ten sosik polecam uwielbiam grzybki
OdpowiedzUsuńKolejny anonimowy chwali ten sosik, bardzo się cieszę, że Wam tak smakuje :)
Usuńja zdecydowałam się zrobić w tym momencie, przede mną wielka niewiadoma, tak chwalicie, że nie w sposób się oprzeć pokusie spróbowania :)
OdpowiedzUsuńZobaczymy, jaki będzie efekt i czy prawdę mówicie :))
Bardzo dawno już nie robiłam tego sosiku i musiałam sobie przypomnieć jak się go robi.I to jest właśnie to, ja robię w ten sam sposób;)Co prawda lubię z natką pietruszki ale mój syn woli bez.Przepis jak najbardziej godny polecenia;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie.
Monia
Dziękuję Monia za miłe słowa!
Usuńmama w pracy a ja postanowiłam sobie zrobic obiad, nigdy nie robiłam sosu a twój właśnie jem aż mi sie uszy trzęsą jest taki zajebisty ze mama to mnie wycałuje chyba :) troche za gesty mi wyszedł ale to moja wina pewnie mąki mi sie za dużo sypneło. DZIEKUJE ZA PRZEPIS NA NAJLEPSZY OBIAD !!!!! :) chętnie spróbuje innych twoich przepisów :)
Usuńps. ja zrobiłam go ze świderkami :)
pozdrawiam Anna :)
Wow :) To strasznie się cieszę, że aż tak smakuje :) Zapraszam do przetestowania innych przysmaków i również pozdrawiam :)
Usuńwszystko ok tylko po co pchać tę chemie w postaci kostki rosołowej ? nie lepiej doprawić przyprawami lub gotować swój bulion ?
OdpowiedzUsuńTo pomiń kostkę rosołową i dopraw po swojemu :) Osobiście nie mam nic przeciwko kostce, jeśli komuś nie odpowiada, to po prostu pomija tą opcję i robi jak lubi. Smacznego.
UsuńKostka rosołowa to chemia, glutaminian sodu wpływa na mózg, a jeszcze inne dodatki na uczucie sytości, znaczy je blokują, bedąc przyczyną otyłości. Osobiście używam bulionetki z przepisu mniej więcej takiego jak tu. Polecem.
Usuńhttp://gotuj.skutecznie.tv/2014/03/baza-do-zup-i-sosow-czyli-domowa-kostka-warzywna-vel-bulionetka/
jedyny sos jaki mi wyszedł:) niestety nie mam ręki do gotowania, ale byłam z siebie dumna:) dzięki
OdpowiedzUsuńNiezmiernie mi miło, że również dla Ciebie przepis okazał się udany :) :)
UsuńPrzeprowadziłam się z chłopakiem na stancję i muszę wymyślać mu różne ciekawe obiadki, dziś padło na sos z Twojego przepisu :) przeglądałam Twojego bloga i myślę, że jeszcze niejedną potrawę wypróbuję, bo wyglądają apetycznie, a do tego są proste!! Super blog, na pewno nieraz tu wrócę :)
OdpowiedzUsuńW takim razie życzę Ci udanej przygody kulinarnej i zapraszam do korzystania z przepisów :)
UsuńRobiłam. Pycha!! Najlepszy na świecie :))
OdpowiedzUsuńŚwietnie, że smakowało :)
Usuńa ja też zrobiłam :) dodałam tylko troszke marchewki i pietruszki :) pycha, do tego makaron i pierś z kurczaka pokrojona w kosteczkę
OdpowiedzUsuńOla
Smacznego Olu :)
UsuńNie no, odleciałem. Kapitalny smak.
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo :) W prosta nie mogę uwierzyć, że taki zwykły sos robi tak niezwykłe wrażenie :)
Usuńbardzo dobry,dodaje do kotlecikow mielonych ale ta wersja z kurczakiem i makaronem tez bedzie na mojej uwadze ;D
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo :)
Usuń!!!!Sosik wyśmienity!!!!
OdpowiedzUsuńFajnie, że smakował sosik :P
UsuńPyszny sos! Mam 15 lat i tak jakoś wyszło, że przez tydzień sama gotuję obiadki ;) Żeby jakoś zaskoczyć mamę, nie pytam jej się o przepisy, tylko sama czegoś szukam. Zrobiłam go, tak jak ktoś z poprzedników, ze świderkami i stwierdzam, że był to najlepszy obiad jaki ugotowałam. Na pewno zrobię go jeszcze duuużo razy ;) Dziękuję za świetny przepis i pozdrawiam.
OdpowiedzUsuń:) Bardzo się cieszę Młoda Kuchareczko, że przepis Ci się podoba! Również pozdrawiam :)
UsuńWitam:) Nie miałam pomysłu na sos pieczarkowy więc wpisałam hasło w komórce i wyskoczyła mi pierwsza pozycja z Pani stroną. Tak mi się spodobał ten pomysł, że zaniechałam dalszych poszukiwań. Jestem początkującą gospodynią a mój mąż ma "delikatne" podniebienie i nie łatwo go zadowolić byle czym. Podałam dzisiaj sosik z kotletami z ziemniaków. Dodałam na koniec pietruszkę i muszę powiedzieć PALCE LIZAĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dziękuję za inspirację. Ewelina Kwiecień z Wrocławia
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę, że sosik smakował, dziękuję za miły komentarz! Pozdrawiam!
UsuńSuper sos, smakuje wyśmienicie :) Autorskie modyfikacje: trochę mniej wody (na czuja) + wszystko do blendera. Powstał smakowity krem :)
OdpowiedzUsuńno no, ciekawy pomysł z tym blenderem!
UsuńSpróbowałam zrobić sos i bardzo smaczny wyszedł!!! Palce lizać:)
OdpowiedzUsuńcieszę się, że smakowało :)
UsuńSOSIK PRZEPYSZNY. DAWNO NIE ROBIŁEM ALE MAJĄC TEN PRZEPIS BĘDZIE CZĘŚCIEJ GOŚCIŁ NA MOIM STOLE. PRZEMEK.
OdpowiedzUsuńPrzemku, fajnie, że sosik Ci smakował, pozdrawiam!
Usuńprzepyszny sosik, polecam go wszystkim :) Paula
OdpowiedzUsuńDziękuję! Coraz to więcej fanów tego sosiku :)
UsuńEkstra sosik.POLECAM.
OdpowiedzUsuńDziękuję!
UsuńSuper sosik
OdpowiedzUsuńŚwietnie, że smakowało!
Usuńdawno nie robiłam sosów i podparłam się pani przepisem wyszedł przepyszny/dzękuje
OdpowiedzUsuńCieszę się, że smakowało :)
Usuńpyszny :) nawet 27-dmio letni kawaler potrafi go zrobić :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam.
Cieszy mnie taka opinia :) Szkoda, że mój 29 - letni mąż nie garnie się do gotowania ;/
UsuńPozdrawiam!
nasza cała trójca walczyła do ostatniej pieczarki z sosiku- żeby to krótko ując w 3 słowach: MNIAMU!!!MNIAMU!!!MNIAMU!!!
OdpowiedzUsuńBardzo mi miło :)
UsuńPozdrawiam :)
dzisiaj wlasnie zrobilam Twoj sosik,pyszny naprawde,taki prosty przepis a tyle radosci:D pozdrawiam
OdpowiedzUsuńDziękuję za pozostawienie tak miłego komentarza:)
UsuńPozdrawiam!
Super przepis! :) Własnie skończyłem go przyrządzać z drobną modyfikacja - bez kostki rosołowej :) Dziękuje!
OdpowiedzUsuńCzy może zaprezentować ten przepis na swoim blogu(oczywiście z informacją, że pierwowzór jest z Twojego bloga)?
Oczywiście, że tak!!! będzie mi niezmiernie miło!!!
UsuńPozdrawiam i życzę smacznego!
Pyszny sosik, robię go już drugi raz :) i nie ostatni, pycha !!!
OdpowiedzUsuńCieszę się, że smakowało, dziękuję za miły komentarz i pozdrawiam!
UsuńDzięki wielkie za przepis! sosik pycha, dodaję do uluionych zakładek :)
OdpowiedzUsuńDziękuję za miły komentarz! Bardzo mi miło, że sos smakował :)
UsuńPozdrawiam!
Sosik dochodzi w kuchni, a jego zapach jest wyczuwalny w całym domku:) Pychotka! Czekam do obiadu:)
OdpowiedzUsuńSmacznego, dziękuję za komentarz!
Usuńwłaśnie robię ten sosik, mam zamiar podać z ziemniakami i filetem z kurczaka :)
OdpowiedzUsuńSmacznego!!!
Usuńnajlepszy sos świata:) od dziecinstwa się zajadam nim,
OdpowiedzUsuńa gdy sama go robie, to zamiast śmietany daje jogurt, no i nie używam kostki rosołowej(pierwszy raz przeczytalam o kostce ros. do sosu pieczarkowego:)) i też smakuje godnie:D
Ten sosik smakuje wybornie!!! Wystarczy wypróbować!:)
UsuńPierwszy raz w życiu zrobiłem sos pieczarkowy. Muszę przyznać że komętarze nie są przesadzone. Poprostu pycha
OdpowiedzUsuńPycha :)
OdpowiedzUsuń:) smacznego!
UsuńWłaśnie się dusi już po raz drugi według tego przepisu ;)
OdpowiedzUsuńPycha . Pozdrawiam ;)
Bardzo fajnie, że sosik smakuje :)
UsuńPozdrowienia!
Supere sosik mi wyszedł. Polecam palce lizac.
OdpowiedzUsuńNAFTA
Dziękuję za miły komentarz! Bardzo mi miło, że sos smakował :)
UsuńPozdrawiam!
Dołączam jako kolejny zadowolony (bo już po konsumpcji)do grona korzystających z gotowych przepisów. Po takich komentarzach musiałem też spróbować tego arcydzieła jakim jest SOSIK PIECZARKOWY i po raz kolejny mój brzuszek jest szczęśliwy. Pozdrawiam i jeszcze tutaj zajrzę.
OdpowiedzUsuńTomek
Bardzo się cieszę Tomku! Dziękuję za miły komentarz, zapraszam do wypróbowania innych przepisów i pozdrawiam!
Usuńsuper własnie go zrobiłam:)
OdpowiedzUsuńCieszę się, że smakuje :)
Usuńja rowniez go dzisiaj przetestuje z kopytkami:) mam nadzieje ze mojej rodzince bedzie smakowal:) pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuńWłaśnie zajadam się sosem ale z moimi modyfikacjami czyli pieczarki + pierś z kurczaka + sól, pieprz i śmietana + mąka do zagęstnienia podane z kaszą gryczaną PYCHA. Pomysł na sos wyśmienity. Tylko ja niestety nie mogę jeść cebuli chociaż lubię bo potem mnie wzdyma i te gazy... i nie dodaje kostki bo ostatnio unikam chemii w jedzeniu a i tak jest pychotka. Smacznie, zdrowo i tanio. Monika Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńa i zapomniała na koniec posypać pietruszką wtedy to już mega zdrowo:):):)i ja nie używam tłuszczu do smażenia jedynie na czym się to danie dusi to woda z odparowanych pieczarek.
Usuńbardzo lubię Twoje bloga są tu łatwe i smaczne przepisy:)
Dziękuję Moniko za miły komentarz, cieszę się, że zaglądasz tutaj na bloga. Pozdrawiam serdecznie i zapraszam na mojego bloga:)
UsuńPrzepis łatwy i smaczny.Ja bardzo lubię ten sosik jeść z ryżem lub makarone.mniam jestem tak najedzona, że nie mogę sie ruszać. mniam.
OdpowiedzUsuńNa zdrowie!
UsuńPozdrawiam!
Uwaga, właśnie przygotowuję pierwszy w życiu sos pieczarkowy - z Twojego przepisu. Trzymac kciuki! :)
OdpowiedzUsuńMam nadzieję, że sosik wyjdzie, a jego smak przypadnie do gustu :)
UsuńTrzymam kciuki i życzę smacznego :)
Do gołąbków idealny, mąż na rękach nosi :D
OdpowiedzUsuńHaha! To super!
UsuńA swoją drogą nie jadłam jeszcze tego sosu z gołąbkami. Muszę kiedyś wypróbować :)
zrobiłam dzisiaj ten sosik do ziemniaczków i kotletów z piersi cos pysznego prosty i szybki a bardzo smaczny , dziekuje za przepis , pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńDziękuję! Właśnie dołączyłaś do grona ulubieńców mojego sosu :) Pozdrawiam gorąco!
UsuńSOSIK PIERWSZA KLASA:-)) BARDZO SMACZNY I ŁATWY!!! PEWNIE NIE RAZ BEDZIE GOŚCIŁ NA MOIM TALERZU:-)DZIEKUJE ZA WSPANIAŁY PRZEPIS
OdpowiedzUsuńTo świetnie! Polecam też inne przepisy :) Pozdrawiam!
UsuńZ tą kostką rosołową to trzeba ostrożnie, bo sos wyszedł bardzo słony mi ... ale trochę wody, ziemniak i myślę, że się uratuje. Poza tym przepis prosty i smaczny. Alicja
OdpowiedzUsuńDo tego sosu dodaję najpierw kostkę rosołową, a pod koniec gotowania sosu dosalam jeśli jest taka potrzeba. Jeśli nie to jest ok. Z jednej kostki sos na pewno nie zrobił się od razu za słony, pewnie zaczęłaś od soli, albo przesoliłaś...to się zdarza, na szczęście można uratować. Pozdrawiam Alicjo :)
UsuńTaki sos chodzi za mną od dłuższego czasu :) niestety jestem studentką i nie ma obok mnie mamusi, który by mi przyrządziła coś takiego :) Dlatego dziś robię zakupy a jutro zabieram się za ten przepis:) Tylko mam jeszcze pytanie, czy mogłabym , z racji na brak czasu, ugotowac sobie ten sos na dwa czy trzy dni, czy jęsli będzie stał w lodówce to nic z nim się nie stanie? :) Mia.
OdpowiedzUsuńoczywiście, że sosowi nic się nie stanie przez te 2-3 dni pod warunkiem, że będzie w lodówce. Mam nadzieję, że będzie smakować :)
UsuńWłaśnie się robi ;) Cudnie pachnie! Zaraz zostanie skonsumowany z ryżem + udka z gęsi.
OdpowiedzUsuńSmacznego, hmm pysznie się zapowiada!
Usuńświetny przepis! sosik wyszedł pyszny! dziękuję za pomoc ;) pozdrawiam serdecznie :)
OdpowiedzUsuńMiło mi i również pozdrawiam!
UsuńBardzo dobry przepis:) Moja mama szaleje na jego punkcie.:)
OdpowiedzUsuńBardzo mi miło z tego powodu!
UsuńI już wiem, co jutro lubemu ugotować... Dziękuję :D
OdpowiedzUsuńZrobiłam sosik na święta. Zrobił furorę! A mój narzeczony jak dostał dzisiaj naleśniczki z szynką, cebulką i polane tym sosikiem, to po prostu aż do sufitu skakał... :) Mam dwie lewe ręce do sosów, a ten mi wyszedł już drugi raz z rzędu!! WOW! Dziękuję!
OdpowiedzUsuńBardzo cieszy mnie Twój komentarz! Mam nadzieję, że sos wyjdzie Ci za każdym podejściem :)
UsuńPozdrawiam!
Sosik szybki, łatwy i bardzo smaczny. Po raz kolejny wracam do niego jak brakuje pomysłu na obiad. A jako przyszła mama powstrzymuje się od wyjedzenie wszystkiego przed przyjściem mojej ferajny do domu na obiad:)
OdpowiedzUsuńGratulacje dla przyszłej Mamy z postu powyżej życzenia szczęśliwego rozwiązania!
OdpowiedzUsuńPrzepis na sos zapożyczam. Kiedyś już robiłam nie raz, ale przez cały okres ciąży nie jadałam grzybów i pieczarek, a dziś postanowiłam wrócić do niego i zrobić jako dodatek do kopytek.
Pozdrawiam ciepło,
Katarynka
Witam i Dziękuje!!sosik jest przepyszny!!!
OdpowiedzUsuńkto jeszcze nie probowal, koniecznie powinien!!!
ja dzisiaj zrobilam go pierwszy raz oczywiscie sciśle wedlug przepisu i poprostu "delicious"!!!
pyszny az brak mi slow,na pewno zostanie w moim jadlospisie na dlluuugooo:)a nawet nie wiem czy nie na zawsze:P
pozdrawiam cieplutko:)Patrycja
Witam...
OdpowiedzUsuńSosik przepyszny robie go za kadym razem co mam na obiad placki czyli raz / dwa razy w miesiacu, i wszystkim smakuje. Ja tylko daje droszke wiecej pieczarek bo mam duza rodzine. :)
Pozdrawiam :)
Witam
OdpowiedzUsuńSosik się pichci mam nadzieję że żonie bedzie smakował....,próbowałem i dla mnie pychota .Pozdrawiam Leszek
Smacznego życzę. u mnie też dziś ten sosik zrobiłam do gołąbków :P
UsuńSos przepyszny dziś go robiłam ! Z mojej winy wyszedł trochę za ostry... ( przesypało mi się za dużo pieprzu) ale i tak był pyszny !Dziękuję za przepis i polecam innym :))
OdpowiedzUsuńHa, moja mama też często lubi sypnąć za dużo pieprzu do sosów czy surówek :) Cieszę się, że sos jednak smakował i pozdrawiam!
UsuńNaprawde niebo w gębie, właśnie skończyłam robić ten sosik i wyszedł przepyszny... Dziękuje i pozdrawiam serdecznie :), na pewno jeszcze tu wrócę :)
OdpowiedzUsuńWspaniały przepis :) Palce lizać. Dzieki za przepis.Polecam
OdpowiedzUsuńWarto kupić pieczarki brązowe. Robiłam sos i pycha bardzo. Mniam mniam mniam
OdpowiedzUsuńFajny przepis, muszę go jeszcze przećwiczyć, bo dzisiejszy sosik wyszedł mi trochę zbyt płynny. :) Ale to pewnie wina typowej dla mnie nonszalancji w dawkowaniu składników. W każdym razie świetnie pasował do obiadu, a ja i mój brzuszek w ogóle mamy słabość do pieczarek w każdej formie... :) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńUratowała nas Pani :)) po dwóch nieudanych sosach... z torebki :d jednak nie ma to jak domowe sosy :) Pyszne :))
OdpowiedzUsuńsos pyszny jednak nie wychodzi gesty . jak zrobić aby był gęściejszy ? !
OdpowiedzUsuńTrzeba dodać więcej mąki, a potem jeszcze doprawić do smaku. Albo dodać mniej wody.
Usuńjak go dokladnie zagescic ?
OdpowiedzUsuńMożna na przykład do duszących się pieczarek dodać nie 2 szklanki wody, a 1 lub 1,5... a pozostałe kroki bez zmian, powinien wyjść wtedy gęstszy sos.
Usuńsuper sosik,extra pieczarkowy smaczek, eksperymentuje od około pół roku, testuje większość przepisów z netu, polecam tan jako jeden z najprostszych i najlepszych, Mariusz 30 :)
OdpowiedzUsuńDziękuję baaaaardzo za miły komentarz! Pozdrawiam!
Usuńzamiast maki dodaje serek topiony z pieczarkami...
OdpowiedzUsuńMam 15 lat , i jakos tak wyszło ze dziś musiałem sam gotować .Sos wyszedł przepyszny , z małymi modyfikacjami . Zamiast 1 kostki dodałem 1,5 i z razcji tego że lubie ostre rzeczy dodałem papryke chili . Wielkie dzięki za przepis .
OdpowiedzUsuńDarek
Gratuluję Darku! Możesz czuć się dumny - mój mąż, który ma 30 lat jeszcze takiego sosu nie zgotował :) Mam nadzieję, że to zachęci Cię do gotowania. I ja Cię zachęcam, bo dziewczyny lubią jak facet potrafi gotować! Pozdrawiam!
Usuńgdybym użyła śmietany 12% pogorszę smak?
UsuńPewnie nie :)
UsuńSuper, podam go dziś do faszerowanej papryki :) Musiałam dodać trochę więcej mąki, bo sos nie chciał wystarczająco zgęstnieć. I uzyskałam ładny kolor wrzucając posiekane, wcześniej namoczone grzyby leśne. Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję za wpis! Pozdrawiam!
UsuńBardzo dobry przepis na sos :) prosty i niewymodzony :)
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję! Takie proste dania ponoć są najlepsze :)
Usuńja też zrobiłam dziś ten sos z makaronem muszelki, mój mąż tyle zjadł, że myślałam, że pęknie, przepyszny!!!!
OdpowiedzUsuńPozazdrościć męża, który lubi pieczarki. Ja robię ten sos tylko dla siebie bo mój mąż nie jada pieczarek ani żadnych innych grzybów ;(
UsuńCieszę się, że sos Wam posmakował!
Pozdrawiam!
sosik przepyszny,łatwy i prosty do zrobienia.Polecam wszystkim smakoszą grzybów.
OdpowiedzUsuńpyszny sos dziekuje
OdpowiedzUsuńJuż robiłam raz SOS pieczarkowy według tego przepisu i mimo, że to był pierwszy raz smakował idealnie niestety nie zapisałam tej strony i nie mogłam jej znaleźć i zrobiłam według innego przepisu ale był niedobry, więcej składników musiałam dodać i więcej czasu poświęcić. Dziś robię placki ziemniaczane oczywiście z sosem pieczarkowym i na szczęście znalazłam tą stronę i zapisałam. Pozdrawiam serdecznie :)
OdpowiedzUsuńBardzo mi miło, że po raz kolejny wracasz do tego przepisu! Pozdrawiam!
UsuńPyszny sos :) Dziękuję za przepis
OdpowiedzUsuńsuperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr....... wlasnie wcinam z plackami ziemniaczanymi..... niebo w gebie.....:D pozdrawiam....
OdpowiedzUsuńpyszny !! jakby nie to że był mi potrzebny do klusek śląskich to pewnie zjadłabym sama cały :)) zapraszam do mnie http://przesmacznie.blogspot.com/
OdpowiedzUsuńsuppeerr!!!!! i super szybko się robi. polecam
OdpowiedzUsuńDzisiaj poraz kolejny ( 4 może 5 raz) będę robić ten sosik jest wspaniały i chyba nigdy się nie znudzi jakoś nigdy mnie nie korciło żeby spróbować innego przepisu, tylko raz gdy nie mogłam znaleźć tej strony, jednak tamten nie był taki dobry więc postanowiłam znaleźć ten przepis a jak znalazłam to zapisałam w zakładkach.
OdpowiedzUsuńPs. Twój mąż nie wie co traci:)
Monika
Haha! Moniko, dziękuję bardzo!
UsuńZrób kiedyś zdjęcie sosowi jak będziesz go robić ponownie. Zapraszam Cię do galerii Czytelników. Więcej informacji tutaj: http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/p/galeria-czytelnikow.html
Pozdrawiam!
Ja ostatnio skorystałam z tego przepisu, ale nieco zmodyfikowałam pod nasze smaki. Dałam 30 dag pieczarek. Pieczarki starłam na dużych oczkach. Nie dawałam rownież tyle wody. A do zagestnienia nie użyłam śmietany. Po prostu woda i mąka... Ilość na oko :)
OdpowiedzUsuńO matko!! Nie wierzyłam.
OdpowiedzUsuńPierwszy sos pierwszy mój komentarz bo po prostu trzeba to skomentować - IDEALNY!!!
Ten smak...
Dziękuję bardzo
Pozdrawiam,
Aurelia
Aurelko, dziękuję bardzo!
UsuńPozdrawiam serdecznie!
dzisiaj wyprobuje do kaszy gryczanej :) napewno będzie pyszny.Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńDodany do naleśników i mięska, był pyszny :)
OdpowiedzUsuńMożna zamiast margaryny użyć masła? pozdrawiam!!!
OdpowiedzUsuńMożna, pozdrawiam ;)
UsuńMeega pyszny sos ;) dziekuje za przepis !
OdpowiedzUsuńProszę:)
UsuńMargaryna? a fuj!
OdpowiedzUsuńRewelacja, w połączeniu z kaszą gryczaną i kurczakiem, zapieczone z serem zniknęło w mig :)
OdpowiedzUsuńTeż lubię ten sos z kaszą gryczaną. To chyba najlepsze połączenie.
UsuńWłaśnie się gotuje �� do kaszy gryczanej
OdpowiedzUsuń+jajko sadzone.....pycha!
Majka
To musiał być pyszny obiad!
UsuńDziękuję za przepis. Wyszedł mi
OdpowiedzUsuńto dobrze :)
Usuńkonkretny przepis nic dodać ani ująć zrobiłam bardzo smakował z kluseczkami śląskimi.
OdpowiedzUsuńCieszę się bardzo!
Usuńpozdrawiam
Sos pieczarkowy najlepszy mamy, zadna inna osoba nie pobije go ... ;)
OdpowiedzUsuńkto od kogo zgapił tekst? http://przesmacznie.blogspot.fr/2013/11/sos-pieczarkowy.html
OdpowiedzUsuńAutorka podała link do mojego bloga więc wszystko OK :)
UsuńSzybki,prosty i pyszny. Moje dziewuchy zaakceptowały.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Cieszę się :)
UsuńRównież pozdrawiam!
Rewelacja :)
OdpowiedzUsuńRewelacja :) Inne przepisy tez mega :) Napewno nie raz skorzystam :) Łatwe proste i meega smaczne :)
OdpowiedzUsuńDzięki :)
UsuńMatko..... zrobiłam ten sos wczoraj. Najlepszy jaki jadłam w życiu!!!
OdpowiedzUsuńSerdecznie dziękuję za ten przepis :)
Dzięki :) Pozdrawiam!
UsuńSos jest przepyszny zawsze wychodzi tak powinien bez grudek i ten smak... :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :))
Usuńwspanialy, wlasnie skonczylam robic ,niebo w gebie ,ja jeszcze dosmaczylam maggi,dziekuje
OdpowiedzUsuńmmm… wygląda niebywale apetycznie! mniam
OdpowiedzUsuńrobiłam dzisiaj po raz pierwszy.. i na pewno nie ostatni. Pyszne!! Świetny przepis, łatwe wykonanie:)
OdpowiedzUsuńJa zrobiłam sos dzisiaj z pęczakiem. Pieczarki są super.
OdpowiedzUsuńZaraz będzie się robił,do kotlecika mielonego i kaszki gryczanej
OdpowiedzUsuńWitam zrobilem wlasnie ten sosik, wyszedl super taki wlasnie chcialem idealny, pozdrawiam i kazdemu polece ten sosik
OdpowiedzUsuńZrobiłam dzisiaj & wyszło mega smacznie.... dziękować
OdpowiedzUsuńA ja bym z roladkami podała ten sos Pierre z ziemniaków w kapustkę
OdpowiedzUsuńIlekroć zamierzam robić sos pieczarkowy, zawsze sięgam po ten przepis i sprawdzam, czy czegos nie ptzeoczylam,rewelacja!
OdpowiedzUsuńJa dokładnie mam tak samo. Właśnie robie sosik na obiad☺
Usuń