Składniki:
- 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
- 1 cebula
- 5 ugotowanych jajek na twardo
- puszka kukurydzy
- 4 ogórki kiszone
- majonez
Sposób przygotowania:
1. Cebulę siekamy, jajka obieramy i kroimy w kosteczkę. Ogórki kiszone kroimy w kostkę.
2. Odsączyć tuńczyka i kukurydzę, wymieszać wszystkie składniki i dodać majonezu. Gotową sałatkę odstawić do przegryzienia smaków.
Smacznego :)
Wszystkie dania, salatki, kanapki, pasty itp. z tuńczykiem -- UWIELBIAM ;0
OdpowiedzUsuńpozdrawiam cieplutko i zapraszam do siebie,
Szana-Banana,
www.gastronomygo.blogspot.com
robię dokładnie tak samo :) W takiej wersji może to służyć za pastę kanapkową a po dodaniu ryżu także za tradycyjną sałatkę. Pyszne jest także ze szczypiorkiem zamiast cebuli, a jeśli ktoś lubi to szczyptą curry!
OdpowiedzUsuńOlu - nic dodać nic ująć :)
Usuńwygląda smakowicie, bardzo lubię wszelkiego rodzaju pasty :)
OdpowiedzUsuńJa robię podobną, ale dodaję ogórki konserwowe i ryż. Równie pyszna;)
OdpowiedzUsuńZ ogórkami konserwowymi nie próbowałam, a z ryżem raczej bym nie próbowała - nie lubię sałatek ryżowych...
UsuńZnam jeszcze prostszy przepis - tuńczyk, kukurydza i czerwona fasola.
OdpowiedzUsuńNiby banał, ale jaki pyszny! a czas przygotowania to 2 minuty:)
Hehe, dzięki za propozycje :)
Usuńa co nas obchodzi, że Twój mąż zabiera ją do pracy ???
OdpowiedzUsuńhaha, żałosny komentarz, a raczej jego twórca! :)
Usuńja zamiast kukurydzy dodaję groszek konserwowy i ewentualnie kiełki słonecznika. pyszna sałatka. muszę spróbować z kukurydzą... Pozdro.
OdpowiedzUsuńA ja nie jadłam z groszkiem :) kiedyś wypróbuję, pozdrawiam!
UsuńJa daje papryke tunczyka ogorki konserwowe ryz natke pietruszki i majonez. Pycha
OdpowiedzUsuńDzięki za sugestię, może kiedyś zrobię jak Ty :)
Usuń