Pyszna propozycja na śniadanie lub kolację z jajkiem w roli głównej.
Składniki:
2 kromki chleba
2 jajka
sól, pieprz
koperek siekany
masło
Sposób przygotowania:
1. Kieliszkiem wykrawamy po jednym kółku w kromkach chleba.
2. Chleb smarujemy masłem z obu stron i podpiekamy na patelni. Dodajemy jeszcze masła na patelnię.
3. Do kółek ostrożnie wbijamy jajka tak, aby żółtka znalazły się w środku. Przyprawiamy solą i pieprzem, smażymy pod przykryciem, aż białko się zatnie, a żółtko będzie lekko płynne. Pod koniec posypujemy grzanki koperkiem.
Smacznego :)
Źródło: W koperkowej kuchni
pychota! muszę spróbować :)))
OdpowiedzUsuńBardzo smakowita propozycja, a nazwa zabawna :)
OdpowiedzUsuń