Pyszne mięciutkie muffinki z dodatkiem czekolady.
Składniki:
- 1 szklanka kefiru
- 2 jajka
- 1/2 szklanki oleju
- szczypta soli
- 2 szklanki mąki
- 1 niepełna szklanka cukru
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka kakao
- 50 g posiekanej czekolady
Sposób przygotowania:
1. Składniki powinny mieć temperaturę pokojową.
2. W jednej misce wymieszać mokre, a w drugiej suche składniki. Razem połączyć za pomocą rózgi. Kakao można dodać do połowy ciasta i w ten sposób uzyskać marmurkowe babeczki.
3. Ciasto przełożyć do foremki na muffinki wyłożonej papilotkami.
4. Piec 15-20 minut do suchego patyczka. Babeczki można dowolnie udekorować.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!