Uwielbiamy jajka, a te przeszły wszelkie moje najśmielsze oczekiwania! Po prostu petarda! Szybkie i proste w przygotowaniu, a smak...rewelacja. Musicie sami spróbować!
Składniki (na 1 większy lub 2 mniejsze półmiski):
- 6-8 jajek
- 1 ogórek
- 1 pęczek rzodkiewki
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki kukurydzy z puszki
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- sól, pieprz
- szczypta soli
- siekany koperek
- siekany szczypiorek lub zielona cebulka
- rzeżucha
Sposób przygotowania:
1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i przekroić na połówki.
2. Zrobić sos. Rzodkiewki i obranego ogórka pokroić w bardzo drobną kostkę. Do warzyw dodać odsączoną kukurydzę, posiekany koperek, majonez, jogurt, przepuszczony przez praskę czosnek, doprawić szczyptą cukru, solą i pieprzem i całość wymieszać.
3. Sos wyłożyć na półmisek, wyłożyć połówki ugotowanych jaj, całość posypać posiekanym szczypiorkiem lub zieloną cebulką oraz rzeżuchą.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!