Pinsa to moje zeszłoroczne odkrycie. To włoski placek z różnego rodzaju mąk na drożdżach przypominający pizzę. Pinsa pochodzi z Rzymu.
Gotowe placki można kupić w Biedronce czy Lidlu, a składniki dodajemy wedle uznania. To świetny pomysł na szybką ciepłą kolację.
Składniki:
- 1 pinsa
- kilka plasterków chorizo
- kilka zielonych oliwek
- kilka pomidorków koktajlowych
- ser mozzarella
- zioła prowansalskie
- sos pomidorowy
Sposób przygotowania:
1. Na pinsy rozsmarować sos pomidorowy.
2. Ułożyć pokrojone chorizo, pomidorki, oliwki. Posypać tartą mozzarellą. Posypać ziołami.
3. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec dosłownie 6-8 minut.
Smacznego!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!