W tym sezonie rukola gra pierwsze skrzypce i w sałatkach i na kanapkach :-)
Składniki (na 1 porcję):
- 1 spora garść rukoli
- kilka pomidorków koktajlowych
- 1 ogórek gruntowy
- kawałek sera sałatkowego
- kilka pieczarek
- olej do smażenia
- oliwa z oliwek
- przyprawa do sałatek
Sposób przygotowania:
1. Pieczarki obrać, obsmażyć na niewielkiej ilości oleju.
2. Pomidorki pokroić w połówki, serek typu feta w kostkę, a obranego ogórka w dowolne kawałki.
3. Na talerzu ułożyć rukolę, na to ser, ogórki, pomidorki i podsmażone pieczarki.
4. Całość polać oliwą i posypać przyprawą do sałatek.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!