Wspaniała kasza, którą można podać do obiadu zamiast ziemniaków lub zjeść solo.
Składniki:
- 1/2 szklanki kaszy gryczanej
- 1 szklanka wody
- 5-6 pieczarek
- 1/2 cebuli
- sól, pieprz
- olej
Sposób wykonania:
1. Kaszę i wodę umieścić w garnku. Lekko posolić. Gotować do miękkości na małym ogniu pod przykryciem.
2. Cebulkę posiekać, pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju, wrzucić pieczarki, chwilkę poddusić, po czym dodać cebulkę.
3. Jak już z pieczarek odparuje woda, na patelnię dać ugotowaną kaszę, wymieszać, doprawić solą i pieprzem do smaku i jeszcze 1-2 minutki dusić całość na patelni.
Smacznego!!!
Szybko, smacznie i zdrowo <3!
OdpowiedzUsuń