25 lipca 2020

Surówka z białej kapusty i czerwonej fasoli

Odmieniona surówka z białej kapusty. Polecam!


Składniki:

1/2 główki białej kapusty
1 puszka czerwonej fasoli
1 mała puszka kukurydzy
1 czerwona cebula
2 marchewki
1 mały słoiczek marynowanych pieczatek
1-2 ząbki czosnku
majonez + jogurt naturalny
sól, pieprz
odrobina cukru

Sposób wykonania:

1. Kapustę drobno poszatkować lub zetrzeć na tarce jarzynowej na dużych oczkach.
2. Marchewkę zetrzeć na tarce, cebulę drobno posiekać. Warzywa konserwowe odsączyć z zalewy. Pieczarki pokroić w kostkę.
3. Wszystko wymieszać, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, majonez, jogurt naturalny i doprawić solą, pieprzem i odrobiną cukru.

Smacznego!!!


3 komentarze:

  1. Będzie pyszna. Wszystkiego najlepszego Aniu z okazji Imienin.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Basiu, bardzo dziękuję ♥️♥️♥️
      Pozdrawiam.

      Usuń
  2. Wygląda świetnie, na pewno też tak smakuje! I ja dołączam się do życzeń imieninowych, wszystkiego dobrego! Pozdrawiam! ;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!