23 lipca 2017
Surówka z kapusty włoskiej z kukurydzą
Składniki:
1/2 główki kapusty włoskiej (ok 500 g)
1 mała puszka kukurydzy
2 nieduże marchewki
1 czerwona cebula
natka posiekanej pietruszki
sól, cukier, pieprz do smaku
kilka łyżek oleju rzepakowego
Sposób przygotowania:
1. Kapustę drobno poszatkować. Włożyć do miski, lekko posolić i odstawić na 5 minut.
2. Obraną marchew zetrzeć na tarce jarzynowej.
3. Cebulę drobno posiekać.
4. Warzywa wymieszać, dodać kukurydzę, olej, pietruszkę i przyprawy do smaku.
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Kolejny niesamowity przepis tutaj wynajduję! Dziękuje bardzo.
OdpowiedzUsuńLubię takie proste surówki:)
OdpowiedzUsuń