23 lipca 2017

Surówka z kapusty włoskiej z kukurydzą


Składniki:

1/2 główki kapusty włoskiej (ok 500 g)
1 mała puszka kukurydzy
2 nieduże marchewki
1 czerwona cebula
natka posiekanej pietruszki
sól, cukier, pieprz do smaku
kilka łyżek oleju rzepakowego

Sposób przygotowania:

1. Kapustę drobno poszatkować. Włożyć do miski, lekko posolić i odstawić na 5 minut.
2. Obraną marchew zetrzeć na tarce jarzynowej.
3. Cebulę drobno posiekać.
4. Warzywa wymieszać, dodać kukurydzę, olej, pietruszkę i przyprawy do smaku.

Smacznego!!!


2 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!