24 marca 2014

Szaszłyki z kurczakiem i suszonymi morelami


Składniki:

1 duża pierś z kurczaka
przyprawa gyros
1 czerwona papryka
1-2 cebule
suszone morele
olej

Sposób przygotowania:

1. Mięso pokroić w grubszą kostkę, obsypać gyrosem.
2. Paprykę i cebulę pokroić w grubą kostkę.
3. Na patyczki do szaszłyków nałożyć mięso i warzywa oraz suszone morele.
4. Smażyć na niewielkiej ilości oleju na patelni grillowej lub grillu.
5. Bardzo dobrze smakuje z surówkami. Podałam z surówką z kapusty pekińskiej z kaki.

Smacznego!!!


6 komentarzy:

  1. Ale rozbudziłaś mój wilczy apetyt:-))))))

    OdpowiedzUsuń
  2. Zdecydowanie podoba mi się to połączenie. Uwielbiam drób z owocami, a suszone morele to świetny pomysł.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Margarytko, też lubię połączenie owoców i mięsa. Kiedyś robiłam też szaszłyka drobiowego z jabłkiem i też mi bardzo smakował :)
      Pozdrawiam!

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!