4 lutego 2014

Surówka z kapusty pekińskiej z owocem kaki

Bardzo lubię surówki do obiadu przełamane smakiem słodkiego owocu.


Składniki:

1 mała kapusta pekińska
1 owoc kaki
1 czerwona papryka
2 marchewki
1 por
1 jabłko
olej + woda
przyprawa do sałatek (lubię Prymat)

Sposób przygotowania:

1. Oczyszczoną kapustę kroimy w kostkę lub paski.
2. Paprykę i kaki kroimy w kostkę.
3. Obraną marchew i jabłka ścieramy na tarce jarzynowej.
4. Pora (białą część) kroimy w półplasterki, solimy, odstawiamy na 5 minut, po czym odciskamy z nadmiaru soku.
5. Wszystko mieszamy, dodajemy odrobinę oleju wymieszanego z łyżką wody i przyprawą, jeszcze raz dokładnie mieszamy.

Smacznego!!!

2 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!