Przepis znalazłam u Magdy. To świetna alternatywa dla zwykłego kotleta drobiowego. Mięsko w tej wersji bardzo nam posmakowało. Do tego polecam sałatę z jajkiem i sosem jogurtowo-koperkowym.
Składniki:
1 podwójna pierś z kurczaka
1 ser camembert
suszona żurawina
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
1. Pierś z kurczaka myjemy, porcjujemy, rozbijamy na kotlety. Posypujemy z obu stron solą i i pieprzem.
2. Camembert kroimy na plasterki.
3. Na każdym kotlecie kładziemy 2-3 plasterki sera, posypujemy żurawiną i całość zwijamy na roladki.
4. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, kładziemy roladki złączeniem mięsa do dołu, podlewamy odrobiną wody, przykrywamy pokrywką i dusimy przez 10 minut, pamiętając, aby co jakiś czas obrócić roladki.
Smacznego!!!
Źródło: Smak zdrowia
pyszny pomysł na obiad:)
OdpowiedzUsuńPychota!
OdpowiedzUsuń