13 lutego 2014

Surówka ze świeżego szpinaku z pomidorem

Taka sałatka wylądowała u nas jako dodatek do zapiekanki z kurczaka.


Składniki:

250 g świeżego szpinaku typu baby
4 pomidory
pęczek zielonej cebulki
przyprawa do sałatek
2-3 łyżki oleju
pół łyżeczki octu winnego z białego wina

Sposób przygotowania:

1. Szpinak, pomidory i szczypiorek myjemy.
2. Pomidory kroimy w mniejsze kawałki, a zieloną cebulkę siekamy.
3. Wszystko mieszamy, dodajemy olej, przyprawy i ocet. Wszystko mieszamy.

Smacznego!!!

1 komentarz:

  1. smaczny zdrowy pomysł ja lubię takie sałatki latem ze świeżych warzyw z mojego ogródka:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!