Składniki:
1 duża pierś z kurczaka
przyprawa gyros
1 czerwona papryka
1-2 cebule
suszone morele
olej
Sposób przygotowania:
1. Mięso pokroić w grubszą kostkę, obsypać gyrosem.
2. Paprykę i cebulę pokroić w grubą kostkę.
3. Na patyczki do szaszłyków nałożyć mięso i warzywa oraz suszone morele.
4. Smażyć na niewielkiej ilości oleju na patelni grillowej lub grillu.
5. Bardzo dobrze smakuje z surówkami. Podałam z
surówką z kapusty pekińskiej z kaki.
Smacznego!!!
Z morelami to jeszcze nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńWięc warto spróbować!
UsuńAle rozbudziłaś mój wilczy apetyt:-))))))
OdpowiedzUsuńW takim razie życzę smacznego!
UsuńZdecydowanie podoba mi się to połączenie. Uwielbiam drób z owocami, a suszone morele to świetny pomysł.
OdpowiedzUsuńMargarytko, też lubię połączenie owoców i mięsa. Kiedyś robiłam też szaszłyka drobiowego z jabłkiem i też mi bardzo smakował :)
UsuńPozdrawiam!