15 marca 2014

Piersi z kurczaka w cieście naleśnikowym

Zapraszam dziś na trochę inną odmianę drobiowych kotletów. Pomysł zaczerpnęłam z jednej z książek siostry Anastazji.


Składniki:

6 kawałków piersi z kurczaka
sól, pieprz

Ciasto:
100 g mąki
1/2 szklanki wody
1/2 szklanki mleka
1 jajko
sól
odrobina cukru

Sposób przygotowania:

1. Piersi myjemy, osuszamy, rozbijamy na kotlety.
2. Mięso obsypujemy solą i pieprzem.
3. Składniki na ciasto naleśnikowe miksujemy. Jeśli jest za rzadkie, to należy dodać mąki. Odstawiamy na 10-15 minut.
4. Mięso zanurzamy w cieście, wyciągamy. Smażymy na rozgrzanym oleju na małym ogniu z obu stron do zrumienienia.
5. Podajemy z ulubionymi dodatki (np. sałatką).

Smacznego!!!

2 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!