Dzisiaj coś dla miłośników modrej kapusty. Przepis pochodzi ze zbiorów siostry Anastazji. Zapraszam!
Składniki:
1 nieduża główka czerwonej kapusty
1 cebula
1 pęczek szczypiorku (pominęłam - nie miałam)
2 jabłka
tarty chrzan ze słoiczka
jogurt naturalny
majonez
sól, pieprz
sok z cytryny
Sposób przygotowania:
1. Kapustę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny.
2. Obrane jabłka również zetrzeć na tarce.
3. Cebulę drobno posiekać.
4. Wymieszać kapustę z jabłkami i cebulą, dodać posiekany szczypiorek.
5. Dodać majonez, jogurt naturalny i chrzan wedle uznania i smaku. Doprawić solą i pieprzem.
Smacznego!!!
świetna do obiadu:)
OdpowiedzUsuńAniu,dziękuję bardzo,zrobię na sobotę do pieczonej gęsi.A tak w ogóle to jestem sierota-mam wszystkie pozycje Siostry Anastazji a tak rzadko korzystam z jej przepisów.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie:)
:) Ja też mam kilka pozycji i ostatnio staram się zaglądać tam częściej :)
UsuńJa robiłam niedawno surówkę z białej kapusty z chrzanem:)
OdpowiedzUsuńSurówki z białej kapusty z chrzanem akurat nie jadłam.
UsuńCzerwonej z chrzanem jeszcze nie jadłam, białą kiedyś robiłam i była pyszna. Wkrótce zrobię :)
OdpowiedzUsuńPolecam, za to ja nie jadłam wersji z białą kapustą. Też muszę się skusić.
UsuńPycha właśnie zrobiłam ją do obiadku.
OdpowiedzUsuńCieszę się, że smakuje :)
UsuńPozdrawiam!
mniam uwielbiam <3
OdpowiedzUsuńwłaśnie skonczyłam robic, wyszła pysznie :) dziekuje jak zwykle za podpowiedz , pozdrawiamy :)
OdpowiedzUsuńProszę bardzo!
UsuńPozdrowienia!