Nie miałam pomysłu na dynię, która mi zalegała... Więc padło na pure, z którego można wyczarować wiele fajnych rzeczy.
Składniki:
dynia w dowolnej ilości
Sposób przygotowania:
1. Dynię umyć, pokroić w kawałki i usunąć gniazda nasienne.
2. Dynię ułożyć na blaszce, piec w piekarniku nagrzanym do 180 st C do miękkości (sprawdzamy widelcem, czy dynia jest miękka).
3. Miękką dynię ostudzić, obrać, miąższ zmiksować blenderem lub przetrzeć przez sito.
4. Puree przełożyć do naczynia i zamrozić.
5. Przed użyciem należy rozmrozić.
Smacznego!!!
Źródło: Kulinarne szaleństwa Margarytki
http://koperekwkuchni.blogspot.com/2013/11/konkurs-na-1-urodziny-bloga_25.html
OdpowiedzUsuńZapraszam na konkurs :) Ciekawe nagrody :)
smacznie wygląda:)
OdpowiedzUsuń