Składniki:
0,5 główki młodej kapusty
1 marchewka
2-3 łyżki siekanego koperku
sól
pieprz
2 łyżki oleju
sok z cytryny
Sposób przygotowania:
1. Kapustę szatkujemy, obraną marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach.
2. Warzywa mieszamy, solimy i pieprzymy do smaku. Dodajemy olej i sok z cytryny. Całość mieszamy. Dodajemy koperek i wszystko mieszamy.
Smacznego!!!
Młoda kapustka jest mniam mniam i odchudza :)
OdpowiedzUsuńNaprawdę pyszna sałatka do obiadu naprawdę dobry przepis :*
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
Usuńrobię dużo surówki z młodej kapusty -przepis j.w. i przekładam warstwami ryba(-filety z miruny smażone) ,surówka ,ryba,surówka .... w naczyniu żaroodpornym, do lodówki i super jedzonko .My jemy na śniadanie ,kolację bez pieczywa. Zdrowe!!!! pyszne.
OdpowiedzUsuńWow, świetna propozycja, muszę zrobić!
UsuńMam jeszcze pytanie, czy ryba jest w panierce czy bez?
UsuńZdrowe....!!! zwłaszcza miruna smażona!!!! co za hipokryzja i profanacja zdrowej żywności. pewnie jesteście wszyscy oblani tłuszczem.
OdpowiedzUsuńJak widać Anonimowy Twoje życie musi być smutne i denerwujące za razem przez to ciągłe liczenie kalorii :)
UsuńA ja zmałpuję od Ciebie tą surówkę, jesli wolno oczywiście! Bo juz widzę, ze utrafi w moje kubki smakowe! No i do tego szybka i prosta w przygotowaniu!:). Żałuję, że dzis jej nie zrobiłam do mięsnych naleśników, bo składniki wszystkie miałam pod ręką, ale pomysłu zabrakło. Żebym tu wcześniej zaglądnęła!!
OdpowiedzUsuńSurówkę polecam jak najbardziej! Dziś nawet robiłam podobną na obiad, ale zamiast marchewki, dałam pomidora i górka :)
Usuńbardzo dobra surowka ale dodalam jeszcze drobno pokrojona cebulke
OdpowiedzUsuń