Składniki:
0,5 kg piersi z indyka (lub kurczaka)
pół pora
kawałek czerwonej papryki
kawałek zielonej papryki
5 dużych pieczarek
sól, pieprz
przyprawa do drobiu
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżka koncentratu pomidorowego
bazylia
oregano
Sposób przygotowania:
1. Umyte mięso kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy mięso. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą do drobiu.
2. W międzyczasie obrane pieczarki i pora kroimy na talarki, dodajemy do mięsa i razem dusimy.
3. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i podlewamy połową szklanki wody. Dusimy pod przykryciem.
4. Kiedy wszystkie warzywa zmiękną, dodajemy sos sojowy, koncentrat. Przyprawiamy do smaku przyprawami i ziołami i dusimy jeszcze 5 min.
5. Gotowe mięso podajemy np. z makaronem.
Smacznego!!!
Uwielbiam takie dania,Ty to zawsze ochoty narobisz; ))
OdpowiedzUsuńzapraszam do konkursu: http://dusia-gotuje.blogspot.com/2013/04/konkurs.html
nie apetycznie to wygląda...może inne zdjęcie zrobić
OdpowiedzUsuńInnego zdjęcia nie będzie.
UsuńZapewne zaraz dodasz do akcji ;) Ale ja już skomentuję :P Pyszny sposób na indyka!
OdpowiedzUsuńTak, dodaję do akcji, tylko zawsze muszę dość długo czekać, aż mój przepis zostanie pobrany przez Mikser...
UsuńSkorzystam, chętnie i pozdrawiam:-)
OdpowiedzUsuńPolecam Basiu i również pozdrawiam!
UsuńLubię takie dania:) Wygląda pyszniutko:)
OdpowiedzUsuńMięso z indyka jesst jednym z moich ulubionych. Pomysł na obiad juz jest, teraz tylko zakupy przez internet jakiegos swiezutkiego mieska indyczego. Rodzinka bedzie wniebowzieta bo tak samo lubia indyka :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajnie napisane. Jestem pod wrażeniem i pozdrawiam.
OdpowiedzUsuń