29 października 2011

Sernik na zimno z brzoskwiniami


Składniki:

Biszkopt:
3 jajka
3 łyżki mąki pszennej
3 łyżki mąki ziemniaczanej
6 łyżek cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Masa serowa:
0,5 kg serka homogenizowanego waniliowego lub śmietankowego
1 dowolna galaretka (u mnie niebieska)

Wierzch:
2 galaretki brzoskwiniowe
1 puszka brzoskwiń

Sposób przygotowania: 

1. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka, potem delikatnie wmieszać proszek i mąkę. Piec ok. 30-40 minut w 160-180°C.
2. Galaretkę rozpuścić w 0,5 szklanki gorącej wody, dodać do serka i zmiksować.
3. Galaretki brzoskwiniowe przygotować wg. przepisu na opakowaniu. Odsączyć brzoskwinie.

Przełożenie ciasta:
biszkopt
masa serowa
brzoskwinie
galaretka brzoskwiniowa


SMACZNEGO :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!