Składniki:
1 duży filet z indyka
pół marchewki
pół pietruszki
1 cebulka
2 łyżki musztardy chrzanowej
1 łyżka musztardy francuskiej
kostka wołowa
2 łyżki śmietany
2 łyżki mąki
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
1. W rondelku zagotowujemy wodę, kostkę i warzywa. Gotujemy aż warzywa będą miękkie.
2. Mięso myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Przyprawiamy solą i pieprzem. Obsmażamy na patelni.
3. Następnie dodajemy filety do wody z warzywami i gotujemy do miękkości.
4. Wyciągamy mięso. W miseczce rozrabiamy obie musztardy, śmietanę i mąkę, dolewamy odrobinę zimnej wody i całość wlewamy do wody i warzyw energicznie przy tym mieszając, by sos uzyskał gładką konsystencję. Z powrotem dodajemy mięso, chwilkę gotujemy.
5. Gotowe mięso i sos podałam z ziemniakami oraz sałatką pieczarkowo-paprykową.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!