28 lipca 2024

Zapiekane kajzerki z szynką i serem

 Szynka i ser to podstawowe składniki codziennych kanapek. Kajzerka to z kolei popularna powszechna bułeczka. Zamiast zjeść tradycyjną bułkę przełożoną serem i szynką, można pokusić się o taką w wersji na ciepło. Dodam, że do przygotowania takiego śniadania czy kolacji można wykorzystać lekko czerstwe bułki. Są również inne pyszne dodatki. 

Składniki:

  • kajzerki
  • plasterki szynki
  • plasterki żółtego sera
  • keczup, majonez 
  • marynowana papryka
  • zielone oliwki
  • szczypiorek

Sposób przygotowania:

1. Kajzerki naciąć w kilku miejscach, lekko posmarować je w nacięciach keczupem lub majonezem. W nacięcia powkładać ser i szynkę oraz inne dodatki wedle uznania. Dodałam paprykę marynowaną i zielone oliwki.

2. Bułeczki ułożyć na blaszce do pieczenia. Piec w 180*C przez 15-20 minut. Po upieczeniu można posypać siekanym szczypiorkiem.

Smacznego!!!


2 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!