Szynka i ser to podstawowe składniki codziennych kanapek. Kajzerka to z kolei popularna powszechna bułeczka. Zamiast zjeść tradycyjną bułkę przełożoną serem i szynką, można pokusić się o taką w wersji na ciepło. Dodam, że do przygotowania takiego śniadania czy kolacji można wykorzystać lekko czerstwe bułki. Są również inne pyszne dodatki.
Składniki:
- kajzerki
- plasterki szynki
- plasterki żółtego sera
- keczup, majonez
- marynowana papryka
- zielone oliwki
- szczypiorek
Sposób przygotowania:
1. Kajzerki naciąć w kilku miejscach, lekko posmarować je w nacięciach keczupem lub majonezem. W nacięcia powkładać ser i szynkę oraz inne dodatki wedle uznania. Dodałam paprykę marynowaną i zielone oliwki.
2. Bułeczki ułożyć na blaszce do pieczenia. Piec w 180*C przez 15-20 minut. Po upieczeniu można posypać siekanym szczypiorkiem.
Smacznego!!!
Super pomysł.
OdpowiedzUsuńDziękuję
Usuń