Pyszne jedzonko, które przygotujesz w kilka chwil.
Składniki:
- 1 opakowanie świeżego szpinaku
- 100 g pieczarek
- 2 piersi z kurczaka
- 1 cebula
- 250 g serka mascarpone
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki śmietany 18%
- sól, pieprz
- chili
- olej
+ ugotowany w międzyczasie makaron
Sposób przygotowania:
1. Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i oprószyć solą. Na niewielkiej ilości oleju podsmażyć mięso z obu stron, zdjąć mięso z patelni, wylać zgromadzoną niepotrzebną wodę.
2. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek przepuścić przez praskę. Pieczarki pokroić w plasterki. Na oleju podsmażyć cebulę, po chwili dodać szpinak i pieczarki, czosnek, dusić do miękkości. Dodać mascarpone, śmietanę, wymieszać, aż sos będzie klarowny. Dodać podsmażone wcześniej mięso.
3. Całość doprawić solą, pieprzem i chili. Wymieszać.
4. Podawać z makaronem.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!