31 maja 2024

Naleśniki na kefirze

 Zaskakująco pyszne, delikatne naleśniki, których bazą ciasta jest kefir. 

Składniki:

  • 1 i 1/2 szklanki kefiru
  • 1 szklanka mąki - lub więcej w zależności od gęstości ciasta
  • 1/2 szklanki wody 
  • 1 jajko
  • 1/3 łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

1. Wszystkie składniki zmiksować na gładko i odstawić na kwadrans. 

2. Patelnię posmarować niewielką ilością oleju, smażyć naleśniki z obu stron. 

3. Podawać z ulubionymi dodatkami. 

Smacznego!!!

Źródło: kuchnia Agaty

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!