Zimą najczęściej robię surówki na bazie kapusty pekińskiej.
Składniki:
- 1/2 niedużej kapusty pekińskiej
- 1 marchewka
- 1 ogórek wężowy
- siekany koperek
- sól, pieprz
- 2-3 łyżki oleju lub oliwy
Sposób przygotowania:
1. Kapustę posiekać.
2. Ogórka i marchewkę obrać. Marchew zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach, a ogórka pokroić w grubsze półplasterki.
3. Wszystkie warzywa zamieszać, dodać oleju, soli, pieprzu i siekanego koperku. Całość zamieszać.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!