11 stycznia 2024

Sałatka włoska z pesto

 Okazuje się, że pesto może być fajnym zastępnikiem dressingu czy majonezu. W tej sałatce sprawdza się idealnie. To szybciutka sałatka idealna na śniadanie, kolację czy do pracy. 

Składniki: 

  • 1 awokado
  • 1 kulka mozzarelli
  • 1/2 czerwonej cebuli 
  • pomidorki koktajlowe
  • 1 zielony ogórek
  • 1 łyżka bazyliowego pesto
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania: 

1. Warzywa umyć, pomidorki przekroić na połówki, ogórka w półplasterki lub grubą kostkę. Cebulę pokroić w piórka.

2. Mozzarellę odsączyć z zalewy, pokroić w kostkę. Awokado również pokroić w kostkę. 

3. Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać pesto, oliwę i doprawić do smaku. 

4. Podawać z pieczywem np. czosnkowym.

Smacznego!!!


Źródło: Instagram. annascooking

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!