Okazuje się, że pesto może być fajnym zastępnikiem dressingu czy majonezu. W tej sałatce sprawdza się idealnie. To szybciutka sałatka idealna na śniadanie, kolację czy do pracy.
Składniki:
- 1 awokado
- 1 kulka mozzarelli
- 1/2 czerwonej cebuli
- pomidorki koktajlowe
- 1 zielony ogórek
- 1 łyżka bazyliowego pesto
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
1. Warzywa umyć, pomidorki przekroić na połówki, ogórka w półplasterki lub grubą kostkę. Cebulę pokroić w piórka.
2. Mozzarellę odsączyć z zalewy, pokroić w kostkę. Awokado również pokroić w kostkę.
3. Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać pesto, oliwę i doprawić do smaku.
4. Podawać z pieczywem np. czosnkowym.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!