W ubiegłym roku miałam fazę na grzańca na białym winie, a w tym sezonie moim numerem jeden jest grzaniec na cydrze. Wypróbujcie sami, z pewnością i wam umili długie zimowe wieczory przy choince.
Składniki (1 jedną porcję):
- 400 ml cydru z jabłek
- 2-3 kawałki skórki pomarańczowej
- 2-3 goździki
- kawałek kory cynamonu
- 1 mała łyżeczka miodu
- 2-3 plasterki imbiru
- 4-5 świeżych żurawin
- 1/2 jabłka
Sposób przygotowania:
1. Do garnuszka wlać cydr, dodać skórkę pomarańczową, cynamon, imbir, miód, goździki i żurawinę. Postawić na kuchence i podgrzewać na bardzo małym ogniu przez 15 minut.
2. Do szklanki wkroić plasterki jabłka. Zalać gorącym cydrem.
Na zdrówko!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!