Jeśli macie niewykorzystaną białą kiełbasę, to polecam taki oto sposób na jej przygotowanie. Robi się naprawdę szybko, a potem do tego kromka chleba i można zajadać. Bardzo polecam!
Składniki:
kilka parzonych białych kiełbasek
1 szklanka śmietany 18%
1 łyżka suszonego lub świeżego majeranku
2 łyżki tartego chrzanu (świeżego korzenia), ewentualnie 4 łyżki chrzanu ze słoiczka
sól, pieprz
zielona cebulka
Sposób przygotowania:Składniki:
kilka parzonych białych kiełbasek
1 szklanka śmietany 18%
1 łyżka suszonego lub świeżego majeranku
2 łyżki tartego chrzanu (świeżego korzenia), ewentualnie 4 łyżki chrzanu ze słoiczka
sól, pieprz
zielona cebulka
1. Śmietanę mieszamy z chrzanem, majerankiem, solą i pieprzem. Przekładamy do niewielkiego naczynia żaroodpornego.
2. Kiełbaski nacinamy z jednej strony. Układamy na sosie nacięciem do góry.
3. Pieczemy w 180 st.C przez 3-40 minut - do zrumienienia kiełbasek. Przed podaniem posypać siekaną zieloną cebulką. Podajemy na ciepło.
Smacznego!!!
Źródło: Katarzyna Rzepecka
Yum!
OdpowiedzUsuńMam pytanie jaka śmietana słodka z kartonika czy normalna z kubeczka.Pozdrawiam z góry dziękuję za informację
OdpowiedzUsuńNajlepsza będzie zwykła smietana z kubeczka taka do sosów i zup.
UsuńWszystko cacy ale bardziej wyborna będzie kiełbasa dodając 1 szklankę piwa
OdpowiedzUsuńPrzepis na białą kiełbasę z piwem mam tutaj:
Usuńhttp://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2019/03/biaa-kiebasa-z-musztarda-i-piwem.html