Drób w marynacie jest stosunkowo szybki w przygotowaniu. Taki obiad w zasadzie sam się robi :) Wystarczy kilka godzin wcześniej zamarynować mięsko, a potem upiec i zajadać.
Składniki:
8-10 pałek z kurczaka
Marynata:
3 łyżki sosu sojowego
4 duże zmiażdżone ząbki czosnku
suszone oregano
1/4 szklanki oleju
Sposób przygotowania:
1. Mięso umyć i osuszyć.
2. Składniki marynaty dokładnie wymieszać.
3. Mięso natrzeć marynatą, schłodzić kilka godzin w lodówce, a najlepiej przez całą noc.
4. Mięso wraz z marynatą przełożyć do worka do pieczenia. Piec w nagrzanym do 180 st.C piekarniku przez 1 godzinę i 15 minut. Pod koniec pieczenia można rozerwać worek, by mięsko się przyrumieniło.
Polecam i smacznego!!!
Uwielbiam takie mięsko ☺
OdpowiedzUsuńTo prawda drób z marynaty szybko się robi a do tego smakuje zupełnie inaczej niż bez niej. Pysznie danie zrobiłaś :)
OdpowiedzUsuńZrobię na niedzielę.
OdpowiedzUsuńU mnie pałeczki pod każdą postacią, uwielbiamy je z Julcią ;-)
OdpowiedzUsuń