25 marca 2017

Muffinki jogurtowe z gruszką

Lubicie muffinki? My nawet bardzo, szczególnie córka, bo może mi wtedy pomóc je przygotować. Niedawno na blogu było ciasto na jogurcie z brzoskwiniami. Bardzo polecam!!!


Składniki:

1,5 szklanki mąki
1/2 szklanki cukru
16 g cukru waniliowego
szczypta soli
2 łyżeczki proszku do pieczenia
100 g stopionej margaryny
400 g jogurtu naturalnego
2 jajka
3-4 nieduże gruszki

Sposób wykonania:

1. Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową.
2. W osobnych naczyniach wymieszać suche i mokre składniki.
3. Mokre i suche składniki połączyć ze sobą i wymieszać łyżką. Dodać pokrojone w kosteczkę gruszki i jeszcze raz wymieszać.
4. Ciasto nakładać do natłuszczonych papilotek, piec w 180st. C przez 15-20 minut (do zrumienienia). Z podanej porcji wychodzi 12-16 babeczek.

Smacznego!!!

Źródło: alba - blog kulinarny

3 komentarze:

  1. Robiłem kiedyś podobne i były przepyszne! W ogóle muffinki niezależnie jakie i z czym są pyszne. Pozdrawiam i zapraszam do swojego kącika! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jakie wspaniałe maleństwa. Pyszne i ładne. Łapię jedną muffinkę i znikam z kawą :) Miłego, słonecznego dnia :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo często je przyrządzam. Lubię to miękkie ciasto. Muszę przyznać że najczęściej robię je z czekoladą. :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!