Strony

15 marca 2017

Pałki z kurczaka w marynacie czosnkowej

Drób w marynacie jest stosunkowo szybki w przygotowaniu. Taki obiad w zasadzie sam się robi :) Wystarczy kilka godzin wcześniej zamarynować mięsko, a potem upiec i zajadać.


Składniki:

8-10 pałek z kurczaka

Marynata:
3 łyżki sosu sojowego
4 duże zmiażdżone ząbki czosnku
suszone oregano
1/4 szklanki oleju

Sposób przygotowania:

1. Mięso umyć i osuszyć.
2. Składniki marynaty dokładnie wymieszać.
3. Mięso natrzeć marynatą, schłodzić kilka godzin w lodówce, a najlepiej przez całą noc.
4. Mięso wraz z marynatą przełożyć do worka do pieczenia. Piec w nagrzanym do 180 st.C piekarniku przez 1 godzinę i 15 minut. Pod koniec pieczenia można rozerwać worek, by mięsko się przyrumieniło.

Polecam i smacznego!!!

4 komentarze:

  1. Uwielbiam takie mięsko ☺

    OdpowiedzUsuń
  2. To prawda drób z marynaty szybko się robi a do tego smakuje zupełnie inaczej niż bez niej. Pysznie danie zrobiłaś :)

    OdpowiedzUsuń
  3. U mnie pałeczki pod każdą postacią, uwielbiamy je z Julcią ;-)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!