7 października 2016
Surówka z kapusty pekińskiej z papryką II
Składniki:
1/2 kapusty pekińskiej
1/2 czerwonej papryki
kawałek pora
1 marchewka
1 pomidor
1-2 łyżki majonezu
sól, pieprz
siekany koperek
Sposób przygotowania:
1. Kapustę pokroić w kostkę lub w cienkie paski. Paprykę i pomidora pokroić w kostkę.
2. Marchew zetrzeć na tarce jarzynowej.
3. Wszystko wymieszać, dodać majonez, koperek i doprawić do smaku.
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Mam identyczny przepis, prawie - u mnie jest jeście seler, taki ze słoila.
OdpowiedzUsuńPycha! :) Uwielbiam tę sałatkę, moja mama taką zawsze robiła :)
OdpowiedzUsuńBędzie pyszna, zrobię:-) serdecznie pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńfajna, prosta, do obiadku w sam raz :)
OdpowiedzUsuńTo jest wspaniała sałatka. Ulubiona w moim domu. Pozdrawiam i życzę miłego weekendu :)
OdpowiedzUsuńIdealnie wpasuje się do mojego niedzielnego dania pierś z kurczaka faszerowana.
OdpowiedzUsuń