3 sierpnia 2015

Indyk z ryżem i jabłkiem dla niemowlaka


Składniki:

40 g mięsa z indyka (ewentualnie z kurczaka)
1 marchewka
1 nieduże jabłko
2-3 łyżki suchego ryżu
1 łyżeczka masła

Sposób przygotowania:

1. Mięso pokroić w kostkę, zalać wodą, zagotować.
2. Do gotującego mięsa dodać marchewkę startą na tarce jarzynowej i ryż. Gotować do miękkości (ok 20 minut). Po tym czasie dodać jabłko pokrojone w kostkę. Gotować, aż jabłko się rozpadnie.
3. Na koniec dodać masło.
4. Zupkę zmiksować lub rozdrobnić przed podaniem.

Zupka jest odpowiednia dla dziecka powyżej 7 miesiąca życia. 

Smacznego!!!
Źródło: Przy kuchennym stole

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!