3 sierpnia 2015
Indyk z ryżem i jabłkiem dla niemowlaka
Składniki:
40 g mięsa z indyka (ewentualnie z kurczaka)
1 marchewka
1 nieduże jabłko
2-3 łyżki suchego ryżu
1 łyżeczka masła
Sposób przygotowania:
1. Mięso pokroić w kostkę, zalać wodą, zagotować.
2. Do gotującego mięsa dodać marchewkę startą na tarce jarzynowej i ryż. Gotować do miękkości (ok 20 minut). Po tym czasie dodać jabłko pokrojone w kostkę. Gotować, aż jabłko się rozpadnie.
3. Na koniec dodać masło.
4. Zupkę zmiksować lub rozdrobnić przed podaniem.
Zupka jest odpowiednia dla dziecka powyżej 7 miesiąca życia.
Smacznego!!!
Źródło: Przy kuchennym stole
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!