Składniki:
1 szklanka wody
5 łyżek kaszy kuskus
1 banan
kilka łyżek frużeliny truskawkowej
Sposób przygotowania:
1. Wodę podgrzać, wsypać kaszę kuskus, zagotować i zdjąć z ognia. Odstawić do wystudzenia.
2. Obrać banana. Owoc zmiksować na gładko z kaszą kuskus.
3. Krem nałożyć do szklaneczek i na wierzch dodać 2-3 łyżki frużeliny truskawkowej.
Smacznego!!!
kuskus na słodko,,tego jeszcze nie próbowałam :)
OdpowiedzUsuńW takim razie polecam!
UsuńCiekawy pomysł.Wersja na słodko może być pyszna;)
OdpowiedzUsuńuwielbiam kuskus na słodko, jest delikatny i świetnie łączy się ze słodkimi smakami!
OdpowiedzUsuńbardzo smaczny pomysł na zdrowy deserek :)
OdpowiedzUsuń