15 marca 2015

Surówka z kapusty pekińskiej z rodzynkami


Składniki:

1 kapusta pekińska
3 marchewki
1 kwaśne jabłko
1 mała cebula
1/2 szklanki rodzynek
sól, pieprz
3-4 łyżki majonezu

Sposób wykonania:

1. Liście kapusty opłukać i osuszyć, drobno poszatkować.
2. Obrane marchewki i jabłko zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach.
3. Cebulkę drobno posiekać.
4. Wszystkie warzywa połączyć z rodzynkami, doprawić solą, pieprzem i majonezem.

Smacznego!!!

Źródło: Wypieki z pasją

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!