Sposób na takie kanapki przywiozłam z Grecji. Tam podawane są z frytkami, a my jemy solo. Największą ich fanką jest moja córka, która nazywa je "kanapkami piętrowymi". Składniki można dowolnie sobie dobrać, a ja wam pokazuję jaką wersję robię najczęściej.
Składniki:
- 3 kromki chleba tostowego
- dowolna sałata
- pomidor
- ser żółty, polecam cheddar
- szynka
- majonez
Sposób przygotowania:
1. Tosty zapiec w tosterze.
2. Składać kanapkę według kolejności: tost posmarowany cienko majonezem, liść sałaty, 1 plaster sera, 1 plaster szynki, 1 plaster pomidora, tost posmarowany z obu stron majonezem, i znowu 1 plaster pomidora, 1 plaster szynki, 1 plaster sera, sałata, tost posmarowany majonezem od wewnętrznej strony.
3. Gotową kanapkę przekroić na pół po przekątnej. Spiąć wykałaczkami i podawać solo lub z frytkami.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!