Szybka i przepyszna rybka z piekarnika. Można do sosu dodać dowolne zioła. Zapraszam po przepis, jestem pewna, że kto raz jej spróbuje, ten będzie do tej rybki wracał. Wychodzi naprawdę smaczna i delikatna 😋
Składniki:
- 2 filety białej ryby (morszczuk, miruna, dorsz)
- pieprz cytrynowy
- sól
- sok z cytryny
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki śmietany 12-18%
- siekany koperek
- bazylia - świeża lub suszona
- garść świeżego szpinaku (można pominąć, dałam, bo mi zalegał w lodówce)
- 2 ząbki czosnku
Sposób przygotowania:
1. Filety umyć, skropić sokiem z cytryny, pokroić w dowolne porcje, posypać pieprzem cytrynowym i solą. Włożyć do naczynia żaroodpornego.
2. Szpinak pokroić, w misce wymieszać majonez, śmietanę, szpinak, zioła, zmiażdżone ząbki czosnku. Sos wyłożyć na rybę. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec do zrumienienia się wierzchu, 25-30 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!