Niezwykle pyszne i soczyste mielone.
Składniki:
- 500 g mielonego mięsa
- kawałek pora
- 5-6 pieczarek
- 1 jajko
- sól, pieprz
- majeranek
- 1 kajzerka wymoczona w mleku i odciśnięta
- kasza manna do zagęszczenia
- bułka tarta do panierki
- olej do smażenia
Sposób wykonania:
1. Mięso umieścić w misce. Dodać odciśniętą kajzerkę, jajko, sól, pieprz i suszony majeranek.
2. Pora drobno pokroić. Dusić na patelni na niewielkiej ilości oleju, aż zmięknie. W międzyczasie oczyszczone pieczarki zetrzeć na tarce jarzynowej. Pora zdjąć, a na patelni umieścić pieczarki i dusić, aż woda odparuje. Dodać do mięsa. Mięso dokładnie wymieszać z dodatkami, na koniec dodać niewielką ilość kaszy manny.
3. Uformować 8 kotletów, opanierować w bułce tartej i usmażyć na oleju z obu stron.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!