30 kwietnia 2021

Omlet z brokułami i serem twarogowym

Składniki:

  • 2 jajka
  • odrobina mleka
  • niewielka różyczka brokułu
  • 1 plaster sera twarogowego
  • 1/4 cebuli
  • 4-5 pieczarek
  • 2 plasterki szynki drobiowej
  • olej, sól, pieprz

Sposób wykonania:

1. Brokuł podzielić na mniejsze kawałki, ugotować al dente w osolonym wrzątku.

2. Na patelni poddusić na oleju posiekaną cebulę, dodać pokrojone w plasterki pieczarki, chwilę całość dusić, po czym dorzucić pokrojoną w kostkę szynkę oraz ugotowanego brokuła.

3. W międzyczasie w kubeczku jajka wymieszać z mlekiem, solą i pieprzem.

4. Do podsmażonych warzyw na patelni wlać mieszankę jajeczną, na wierzch pokruszyć ser twarogowy. Przykryć pokrywką i na wolnym ogniu smażyć, aż jajka się zetną.

Smacznego!

1 komentarz:

  1. I nagle zachciało mi się zrobić omlety:D Wygląda bardzo smakowicie, więc jak tylko znajdę chwilę to spróbuję:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!